Användbara appar för sjön

Det finns flera riktigt bra appar för den som vill ut med båten. Du behöver en Android eller Ipad med 3G.

Användbara appar för sjön

Smidigt med sjökort i vattentät platta

Den jag gillar bäst är Marine Navigator. Den är innehållsrik med mycket data och du laddar ner den direkt till din enhet och blir alltså inte beroende av ett fungerande internet. Du får sjökorten direkt i din platta. Skaffa en som är vattentät. Det är nämligen väldigt smidigt att slippa dona med vattentäta fodral.

Marine Navigator kostar en slant att ladda ner och kartorna kostar lite mera men är klart värt priset.

App med data från Sjöfartsverket

Sedan tycker jag att svenska Seapilot är en duglig app i sammahanget. Här hittar du sjökort med data från Sjöfartsverket och du kan ladda ner specialkort från Hydrographica.

Det är lätt att planera din rutt och dokumentera dina spår och mycket mera. Ladda ner den till plattan där du har tillgång till bredband så behöver du inte kämpa med internet under resans gång.

Den här appen kostar också att ladda ner plus en kostnad per år för svenska sjökort.

Användbara appar för sjön

En fantastiskt bra app som inte kostar någonting

En riktigt bra och prisbelönt kostnadsfri app är Eniro på sjön.

Den skäms inte alls för sig utan innehåller en hel del saker som du efterfrågar av den här typen av app. Vad sägs om: Man över bord-funktion, Eniros söktjänst ligger integrerad, gratis sjökort, du hittar både norska och svenska sjökort här, du kan få fram GPS-positioner, satellitbilder och kurspil.

Eniros gratisversion stödjer både surfplatta och mobil. Detta är verkligen inte illa för något som är gratis. Du kan om du vill även använda en betalversion som har AIS, det vill säga Automatic Identification System. Det hjälper dig att känna igen och följa andra båtar.